torstai 13. syyskuuta 2012

Keittiö/ruokailu ennen ja jälkeen


Hei! Päätin tulla vihdoin raottamaan teille kotimme ja nyt siis keittiömme ovea, vaikka tila ei ihan vielä olekaan valmis. Tässä menee viimeistelyssä varmasti seuraava vuosi, mutta paikat ovat vihdoin siinä kunnossa että kehtaa esitellä.
Aiemmin jo päätin, etten ala postailemaan jokaista remppavaihetta erikseen, vaan näytän teille jokaisesta huoneesta koko projektin samassa postauksessa. 
Niitä hienosäätöpostauksia tulee sitten perässä, missä keskitytään sitten jonkun yhden esineen "voimaan" luoda paikkaan vielä enemmän tunnetta ja tyyliä, mutta nyt siis kaikki blogiini eksyneet ja sisustamisesta kiinnostuneet, olkaa hyvä, tässä tulee meidän..

KEITTIÖ

Ennen: Suuren talon pikkuruinen keittiö. Sisustettu lähes 40 vuotta sitten umpitammi kalusteilla ja "stailattu" jälkeen muovimatolla. Keittiö näytti jopa suurelta laajakuvaobjektiivilla otettuna.


Toukokuussa aloitimme purkutyöt ja voi pojat, kyllä me rikottiin ja pistettiin paikkoja paskaks.


ja jälkeen..

Ennen: Keittiöstä ruokahuoneeseen katsottuna. Kolme komeroa, joista yksi kylmähuone ja yksi siivouskaappi. Kaikki purettiin ja seinä aukastiin takana olevaan makuuhuoneeseen.


jälkeen: Keittiön ja ruokahuoneen välistä tilaa jakaa saareke, jossa on vesipiste, jätepiste ja integroitu tiskikone.


Ennen: Olohuoneesta katsottuna, seinää peitti vanha (tosin mielestäni kaunis) pellavatapetti ja käynti keittiöön oli normaalista oviaukosta.


vaiheessa: Avattiin seinä ja saatiin keittiöstä näkymä olohuoneeseen.


jälkeen:





vaiheessa:

jälkeen:

ennen: entisen makuuhuoneen, nykyisen ruokahuoneen ovelta

jälkeen:





Vaiheessa:


Jälkeen:




17 kommenttia:

  1. Aivan uskomattoman näköinen asunto :O VAU!

    VastaaPoista
  2. Kaunista on, niinkuin teidän kotona aina :)
    Ihanaa, kun jaksatte lasten ohella remppailla ja rakentaa unelmaanne :)
    Lapsille terkkuja <3

    VastaaPoista
  3. Ihana tuo suurista ikkunoista sisälle tuleva valo ja luonto! :) (oma talokuume vaan kasvaa;)

    VastaaPoista
  4. Aivan mahtava muutos! Hei minun on pakko kysyä noista käsitauluista, onko ne itse tehty? Mikäli on, millä tavalla olette ne tehneet?

    VastaaPoista
  5. Kristi: Kiitos paljon! :D

    Meery: Kiitos, aikaa ei paljon ole sitten mihinkään muuhun ollutkaan. Huomasit varmaan et blogikin piti tässä kesän taukoa, mutta nyt jälleen pääsee tämänkin pariin, kun kaikki pakollinen on lähes tehty. :) Sinne kans muksuille suukkoja!

    tanY: Moi! :) Se valo tässä kodissa tekikin heti vaikutuksen kun näin tämän ensi kerran. Täällä on hyvä olla <3

    Riihitonttu: No kiitos! :)

    Noora K: Kiitos paljon!

    Krista: Ne on suht helppo tehdä. Vaatii vain vähän aikaa ja sotkua tulee. Osta mieleinen kehys, poista lasi, päällystä tausta pellavakankaalla. Etsi sinoopersista tms liikkeestä muottihiekkaa. Se on hiekkaa, missä seassa on vahan tyyppistä, eli pysyy muodossa, kun siihen painaa kuvion.Ota vaikka kenkäpaketin kansi, taputtele hiekkaa siihen n. 3 cm kerros. Paina käsi. Tee kipsivelli (kipsijauhoa saa myös sinooperista), eli sekoita vettä ja kipsijauhoa, kaada seos hiekan päälle, kädenjälkeen. Anna kuivua seuraavaan päivään. Poista kuivunut kipsikäsi, puhdista se varovasti ylimääräisestä hiekasta hammasharjalla ja anna kuivua vielä päivän. Liimaa käsi kuumaliimalla taulunpohjaan ja näin taulu on valmis :)

    VastaaPoista
  6. Kiitoksia paljon ohjeesta!! :)

    VastaaPoista
  7. Voi veljet miten upealta näyttää! Teillä on kyllä silmää! Itsekin yritän parhaillaan etsiä pintamateriaaleja perheemme uuteen kotiin, enkä voinut olla huomaamatta tuota ihanan hempeää ruutukuvioista tapettia sekä ruokailuhuoneessa olevaa (puu)lattiaa. Olisiko niistä ollut mahdollista saada tarkempia tietoja? Värikästä syksyn jatkoa teidän perheelle! :)

    VastaaPoista
  8. Siiri: Voi kiitos paljon! Tässä tarkempia tietoja: Ruututapetti on ECO TWEED ja mielestäni ainoa todella kaunis ruututapetti. Sopivan hienostunut, eikä niin mummolamainen kuten muut markkinoilla olevat ruututapetit. Tuon vaniljansävyisen lisäksi, samasta mallistosta löytyy kaunis keskiruskea ruututapetti, jota mietimme myös vakavasti jonnekin :) Parketti on Karelian Charcoal fp 138 (stonewashed profiloc) ja maksaa n. 49e/m2. Ainakin Heinolan tehdas tekee parketti enää vain tilauksesta, valmistavat min 150m2, eli jos haluaa vähemmän, voi joutua odottamaan, että joku toinenkin tilaa. Mutta voihan kyseistä parkettia olla jossain myymälässäkin :)

    VastaaPoista
  9. Muistuttaa arkkitehtuuriltaan meidän entistä taloa Westendissä, jonka oli piirtänyt Meyer. Hän muutti jo ajat sitten Sveitsiin ja toimi siellä yliopiston professorina. Onko mahdollista, että talonne arkkitehti on sama?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nolona vastaan tähän, että en tiedä edes talomme vanhan osan suunnitellutta arkkitehtia. Täytyy heti tutkia papereita:) Tiedän vain sen verran, että kauppaneuvos rakennutti rakennuksen vuonna -74 ja möi sen reilu 20 vuotta myöhemmin näille keneltä me tämä ostettiin. Laajennus, eli toinen kerros rakennettu 2004-2009, eli se on hyvin toisenlainen arkkitehtuuriltaan ja tunnelmaltaan kuin tämä upea vanha osa. palaan asiaan kun selviää :)

      Poista
  10. Hei, olisi mukava nähdä talonne pohjapiirustusta. Hahmottamista helpottaisi kovasti.

    Ja pakko myös kehua teidän tyyliä ja sisustusmakua. Aivan mahtavaa. Innolla jään odottamaan lisää postauksia.

    VastaaPoista
  11. Suurkiitos vastauksestasi! Olen itsekin kiinnittänyt huomiota juuri monien ruututapettien "mummolamaisuuteen", josta en niinkään välitä, mutta tämä teidän tapetti oli todella kaunis ja raikas! Keksin heti muutamankin paikan mihin se uudessa kodissamme sopisi! Kiitos vielä tiedoista! :)

    VastaaPoista
  12. En edes pysty katsomaan näitä kuvia! AIVAN IHANA! Tyttöjen huoneen seinät on pelkkää rakkautta.. en kestä!!!! ja tuo keittiö.. on tilaa, avaruutta olohuoneessa ..materiaalit juuri sitä mitä itsekkin valitsisin...ÄÄÄÄäääÄÄÄää!
    Minäkin haluan jotain tuollaista..
    <3

    VastaaPoista