maanantai 3. joulukuuta 2012

Harri Koskinen, marry me!



Tiesittekö lukijat, että meillä on Suomessa elävä legenda muotoilun saralla?
Kaikki muotoilusta kiinnostuneet ovat bonganneet Harri koskiselta varmasti ainakin nämä seuraavat:


kupu -palovaroitin




K-chair



Block -valaisin




Eilen löysin Sarjaton -astiasarjan ja jälleen on Herra Koskinen onnistunut muotoilussaan. 
Muotokieli on yksinkertaista ja esine on tasapainoinen ja kauniilla tavalla koruton, ilman liikaa yritystä tunkea samaan esineeseen useita muotoja. Kupin muodossa ei ole särmäkkyyttä, vaan se huokuu rauhallisuutta ja sitä ainakin minä haluan kahvikupposeltani. 
Matta valkoinen lasite hieman epäilyttää, sillä siihen jää helposti lusikasta jälkiä ja ainakin 24h -astiasarjan valkoinen mattalasite muutettiin joskus vuosia sitten kiiltävään tämän ongelman vuoksi. Näin ainakin minulle eräs jälleenmyyjä kertoi.
Noh, en ole kuppia päässyt livenä näkemään ja hypistelemään, joten toivotaan, että se olisi kuitenkin sellainen pinnaltaan, joka kestäisi. Kaunis se on ja näistä kupeista tietenkin suosikkini.

Sarjatonta on ollut mukana tekemässä Musutan väki ja alla esittely vielä kuvineen tämän hienon astiasarjan suunnittelijoista.





























 Iittalan sivuilla oli kolmikosta tällainen esittely:

Harri Koskinen
Harri Koskisen (s. 1970) huonekalut ja monipuoliset design-esineet ovat herättäneet laajaa kansainvälistä huomiota. Hänet on palkittu vuosien aikana useilla eri palkinnoilla, mm. Compasso d’Oro -palkinto vuonna 2005, Pro Finlandia -mitali 2007 sekä Torsten ja Wanja Söderbergin pohjoismainen muotoilupalkinto 2009. Harri Koskinen on toiminut vuoden 2012 alusta lähtien myös Iittalan muotoilujohtajana.
Musuta
Musuta Ltd. on Jopsu Ramun (1982) ja Timo Ramun (1979) design-studio. Musuta tunnetaan erityisesti digitaalisen ja konkreettisen sekä suunnittelun ja taiteen rajapinnassa olevista töistään. Musuta    on palkittu mm. Kultaisella Leijonalla Cannesin kansainvälisillä mainosfestivaaleilla.

Kuvat ovat mainoskuvia Iittalan ja Seitashopin nettisivuilta.

2 kommenttia:

  1. Hei!

    En ole aivan varma mitä tarkoitat mattalasitteella, mutta mukeissa on sellainen pinta kuin esim. Teema-mukeissa. Itse ostin kesällä meille kuusi mukia sarjattomia, kolme valkoista letti-mukia ja kolme metsä-mukia ja ne ovat aivan ihania! Ihailen niitä edelleen joka kerta kun otan kaapista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa! Eli kiiltävä ja hyvin sileä? Kuva antaa vähän ymmärtää, että täysin valkoisen kupin lasitteessa ei paljon kiiltoa olisi, mutta kuvathan nyt valehtelevat. Hienoa kuulla, että ihailet niitä edelleen! Tämä vain vahvistaa sitä tosiasiaa, että todella yksinkertaiseen klassiseen kauneuteen ei kyllästy ja sitä tosiasiaa, että huomenna kyllä menen Iittalan myymälään valitsemaan omani! :D

      Poista