keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Pieni pala fengshuita


Kerron heti alkuun, että kirjoitan nyt Fengshuista, josta tiedän loppujen lopuksi hyvin vähän. Minulla on aiheesta kertovaa kirjallisuutta, jota olen lueskellut, mutta minua ei jaksa kiinnostaa kaikki pieni nippelitieto ja kaikenmaailman energiat. Toisinsanoen en usko läheskään kaikkeen, mutta
allekirjoitan fengshuista kuitenkin MONTA asiaa ja nyt kerron teille vain nämä asiat.
Tutustuessani fengshuihin, eteeni on tullut asioita, jotka luettuani olen miettinyt, että "olen aina ajatellut ja tuntenut asiat juuri näin!"

"Perinteisen kiinalaisen ajattelutavan mukaan ihmisen kohtalo on vain osittain ennalta määrätty. Kohtalon katsotaan koostuvan viidestä tekijästä: synnynnäisistä seikoista (kuten ruumiinrakenteesta ja perhetaustasta), sattumasta, hyvistä teoista, opituista asioista sekä ympäristöstä missä ihminen elää, siis fengshuista."

Näen maailman ja elämän sellaisena, että taustoista huolimatta meillä jokaisella on avain vaikuttaa elämämme kulkuun ja mahdollisuus tehdä siitä parempi. Joskus elämässä tapahtuu asioita joihin emme voi vaikuttaa ja nämä saattavat vaikuttaa koko loppuelämän onnellisuuteen. Kannattaa kuitenkin välttää turhaa draamaa ja keskittyä löytämään balanssi ja sielunrauha.

Hyvät teot tulevat takaisin elämääsi hyvinä asioina, pahat teot pahoina.

Vältä asioita jotka saavat olosi tuntumaan oudolta. Keskity miettimään hetkeksi, millainen vaikutus kodissasi olevilla esineillä on sinuun ja KAIKISTA TÄRKEIN: 
Mieti millainen vaikutus elämässäsi olevilla ihmisillä on sinuun. Karsi elämästäsi sinuun huonosti vaikuttavat asiat, tavarat 
-ja ihmiset.

Listasin omia kokemuksia elinympäristön vaikutuksesta minuun ja nämä löytyvät fengshuistakin:

1. Sotkuisessa kodissa mieli ei rentoudu (paitsi usein miehillä se vasta silloin rentoutuu). Pidä koti puhtaana ja nuku puhtaissa lakanoissa. Järjestele myös kaapit, jotteivat niiden sisällä piilevä kaaos vaivaa mieltäsi.

2. Karsi liika ja turha tavara ja vie vaikka kirppikselle tai keräykseen. Omassa kodissani on varasto täynnä roinaa rempan jäljiltä ja yhdessä huoneessa on rikkinäinen tuoli odottamassa, että saisin aikaiseksi viedä sen roskiin. Kumpikin vaivaa aika-ajoin mieltäni ja jos ottaisin vain itseäni niskasta kiinni ja tarttusin työhön, saisin mielenrauhan tältä asialta. Toki aina kodissa on parannettavaa ja eri elämäntilanteissa on vaikea pitää koti järjestyksessä. Itsellä tuntuu kolmen pienen mammana, että vaikka siivoat kuinka, aina jossain on pieni kaaos. Mutta jos stressaan tästä liikaa, fengshui ei toteudu sittenkään. On pyrittävä balanssiin ja kauniiseen kotiin omien resurssien sisällä.

3. Jos et ole vuoteen käyttänyt jotakin vaatetta, heitä se pois. Et tarvi sitä, vaikka se olisikin miten ihana. Tavoitevaatteita on turha säästää tai ostaa; on enemmänkin mahdollista, että jäät sen kokoiseksi kuin olet.

4. Ne rakkaimmat muistot säilyät parhaiten mielessä, säilytä vain kaikista tärkeimmät muistot myös fyysisessä muodossa, esim. lapsesi muutama vaatekappale vauva-ajalta, hääkimppu..jne. Jos et pidä esim. jostain lahjasta, kierrätä se. Kaikkea ei tarvitse säästää!

3. Sulje verhot illalla. Tässä tapauksessa feng shuissa puhutaan energioista, mutta minä puhun siitä, että kyllä itse kullakin on epämukava olo, jos joku voi pimeällä seisoa ikkunasi alla, ilman että voit nähdä tätä tirkistelijää. Pistä verhot kiinni ja sinulla on paljon levollisempi mieli iltasella.

4. Avaa verhot päivällä. Anna luonnonvalon tulvia huoneisiisi ja samalla "puhdistaa ne".

5. Siivoa ja pyyhi pölyt säännöllisesti.

6. Kaikki rikkinäinen korjataan tai heitetään roskiin.

7. Älä lakaise roskia maton alle -myös vertauskuvannollisesti. On parempi jos selvität mieltäsi vaivaavat asiat, kuin haudot niitä.

8. Mieti, millaisessa ympäristössä sinulla on hyvä olla. Jos tykkäät väreistä, käytä niitä kodissasi. Jos tykkäät enemmän hillitystä ja neutraalista ympäristöstä, vältä tällöin räikeitä värejä. Onko kodissasi esineitä, joilla on huono vaikutus sinuun? Kuvia, joista et pidä?

9.  "Kun ihminen on varmistanut selustansa sijoittamalla selän seinää vasten ja katseen kohti ovea, on olo turvatuin." 
Olen aina kokenut oloni epämukavaksi, jos olen joutunut esimerkiksi koulussa istumaan etummaisissa riveissä. En voisi koskaan sijoittaa työpöytääni ikkunan eteen, niin kaunis maisema kuin sieltä avautuisikin, sillä joutuisin työskentelemään selkä tyhjää huonetta kohti. Minusta se vain on jotenkin erityisen epämukavaa.

10.  Makuuhuone on tärkeä huone ja siihen kannattaa kiinnittää paljon huomiota. Ovi kannattaa aina sulkea yöksi, jos mahdollista. Sängyn pääty ei saisi olla samalla seinällä kuin ovi, eikä myöskään ikkunaseinällä Jalat eivät saisi osoittaa suoraan kohti ovea, sillä ovi liittyy kulkemiseen ja jos ensimmäisenä yöllä herää siihen että tuijottaa ovea, tulee tunne että joku tulee. Sängyssä pitäsi olla tunne tilan hallitsemisesta ja olon pitäsi tuntua turvalliselta.




6 kommenttia:

  1. mielenkiintoinen teksti, kiitos kun jaoit tämän :)

    VastaaPoista
  2. Oleppa hyvä ja kiitos itsellesi kommentista! :)

    VastaaPoista
  3. Mie oon kans vähän väliä alkanu selaileen fen shui juttuja...yrittäny piirtää meän torppaa ja kaikkia himputin huoneita... Nöyp!! Ei tän maalaisen järki riitä :D Tästä sun jutusta sai kyllä hyviä vinkkejä...taijanpa alkaa siivoileen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha! Kyllä siihen täytyy kunnolla paneutua, että ymmärtäisi kaiken. Ehkä kannattaa aluksi lähteä yksinkertaisemmista jutuista ja ajan kanssa siirtyä sitten ilmansuuntiin ym. :)

      Poista
  4. Feng Shui ON nimenomaan maalaisjärjen käyttöä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidat olla fengshuin harrastaja? :) Kiitti kommentista!

      Poista