maanantai 31. joulukuuta 2012

Herra Vadelma ja sisustuspulma

 Herra Vadelma on ollut jo jonkin aikaa tyytymätön hänen ja vaimonsa Rouva Melodian kotiin. Kyllä, koti on kaunis päältä ja jaloissa temmeltää kaksi iloista koiraa. Herra Vadelmalta puuttuvat vain ne oikeat värit ja ne hän on päättänyt löytää -vaikka sitten ammattilaisen avulla!
 Sisustussuunnittelija Neiti Vanilja työskentelee samaan aikaan studiollaan ja saa puhelun Herra Vadelmalta:

”Neiti Vanilja puhelimessa”

”Täällä Herra Vadelma. Olisiko sinulla aikaa tehdä minun ja vaimoni Melodian kodista kaunis ja mahdollisimman värikäs. Meiltä loppuu kertakaikkisesti ideat ja aika kesken, olen nimittäin business mies isolla B:llä.”

”Tottakai, tulen käymään heti ja kartoittamaan tilannetta”
 Sisustussuunnittelija Vaniljan saapuessa ja kertoessa työstään ja mahdollisuuksista, Herra Vadelmalta menee sormi suuhun.
 Herra Vadelma ratkeaa lohduttomaan itkuun.

”En osaa ajatella mitään! Minulla ei ole yhtään ideoita tai ajatuksia! Mielessäni liikkuvat vain pörssisuhdanteet!”

”Voi, älä ole huolissasi! Minä olen täällä juuri tätä varten! Katsoppas tätä sävyä J324! Eikö olekin kaunis ruusunpunainen?”
 "Pidän kyllä ehkä eniten tuosta vadelmanpunaisesta” 
 Herra Vadelma innostuu ja hymynkarekin nousee jo hänen huulilleen.
 Kotona Herra Vadelma päättää kertoa suunnitelmistaan vaimolleen Rouva Melodialle, joka on ollut vähän äkäpussina viimeaikoina. Syy tähän on se, ettei Herra Vadelmaa ole paljon kotosalla näkynyt.
 
”Vastedes lupaan olla enemmän kotona, antaa aikaa sinulle kulta ja voimme nauttia yhdessä pian uudesta kodista!” 
 Herra Vadelma lupaa.
 ..Ja kuin allekirjoittaakseen lupauksensa, Herra Vadelma avaa uunin ja nostaa esiin suussasulavan vadelmakakun..- Ja näin Rouva Melodia suostuu miehensä suunnitelmiin.
 Neiti Vaniljalla alkaa pitkä suunnitteluprosessi. Hän mittaa asiakkaiden kodin, piirtää pohjapiirustukset ja merkitsee niihin muutostyöt. Hän käyttää värikarttaa apunaan ja saa omasta mielestään lopputuloksen, joka taatusti miellyttää asiakkaitaan, Herra Vadelmaa ja Rouva Melodiaa. Neiti Vanilja soittaa puhelun Herra Vadelmalle ja kehoittaa häntä aloittamaan alustavat siivoustyöt.
 Herra Vadelma antaa harjan heilua! Heti tämän jälkeen taloon saapuu remonttimiehet, jotka uudistavat kodin Neiti Vaniljan suunnitelmien mukaisesti. Uudessa kodissa on vadelmanpunaista ja mintunvihreää, sekä ripaus ihanaa korallinpunaista.
 Remontin jälkeen Neiti Vanilja tulee tarkastamaan lopputuloksen, heittää korkkarit nurkkaan ja juo kupin ihanaa kaakaota tämän sympaattisen pariskunnan luona.

 Herra Vadelma ja Rouva Melodia rakastavat uutta kotiaan ja Rouva etenkin on tyytyväinen nyt, kun hänen miehensäkin viihtyy paremmin kotona ja osallistuu enemmän kotitöihin.
Näin jälleen kerran joku ihminen on saanut elämäänsä valoa ja väriä Neiti Vaniljan avulla. Seuraavaksi yhteyttä otti Rouva Mustikka, jonka toivomuksiin Neiti Vaniljalla oli tiedossa juuri oikea sävy. 
L434.

5 kommenttia:

  1. Voi elämä <3 <3 <3 IHANAAAA <3 <3 <3 On nuo pienoiset niin lutusia! Ja sie ihan mahottoman kekseliäs :)

    VastaaPoista
  2. Hei! Onneksi löysin tämän kakkosblogisi; siirsitkö toisen blogisi jonnekin muualle? Pienen blogihiljaisuuden aikana (syynä kiire ;)) blogisi katosi :-)

    Mutta. Ihanaa jälkeä olet saanut aikaiseksi teidän uudessa kodissa! Huomasin että oma makuni on tosi samanlainen: puuta, valkoista, beigeä, aavistus maalaisromantiikkaa, mutta selkeitä linjoja ja tavaranpaljouden välttämistä, avaruutta. Lasten leikki- ja makuuhuoneissa oot kyllä ollut uskomattoman kekseliäs =)

    Meillä on enää kaksi kuukautta muuttoon, eli Symphony-värikartta on tullut tutuksi täälläkin. Sisustustyöt puuttuu vielä, joten neiti Vaniljalle olisi kysyntää ;) Kyllä on vaikeaa tehdä kerralla valinnat koko kotiin, mutta pikkuhiljaa valmista tulee.

    Hyvää Uutta Vuotta sinne! Yritän pysyä kärryillä nyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Anni! Olen miettinytkin, että huomasitko ajoissa, että piilotin vanhan blogini. Ihana että löysit mut, niin voidaan taas jakaa kuulumisia!
      Ihanaa että pääsette kohta muuttamaan! Ajatella, vasta sanoit etä alatte rakentamaan! Teilläkin ollut kiireistä, enkä ihmettele yhtään, ettei aikaa koneella istumiseen ole ollut! Halauksia lapsille <3 Ollaan yhteydessä! :)

      Poista